Студенти Політехніки беруть участь у стажуванні в американському науково-технічному центрі з ядерної та радіаційної безпеки

Інститут енергетики та систем керування
Ілюстрація новини

Студенти кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Національного університету «Львівська політехніка» перебувають на навчанні у рамках проєкту Аргонської національної лабораторії для українських студентів щодо ліцензування технології малих модульних реакторів.

Упродовж липня на базі Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки  за ініціативою Аргонської національної лабораторії (США) та за організаційно-фінансової підтримки Департаменту Енергетики та Державного Департаменту США у рамках американо-українського короткострокового та довгострокового співробітництва у питаннях ядерної енергетики триває спеціалізоване навчання для студентів українських технічних університетів.

Тематика курсу охоплює питання ліцензування малих модульних реакторів (ММР), безпекові аспекти цієї технології та її потенційної ролі у майбутній енергетичній мережі України. Розраховане навчання на кращих студентів-старшокурсників спеціалізованих вищих навчальних закладів України та передбачає підготовку майбутніх лідерів атомної галузі для потенційного впровадження ММР в Україні.

Серед 11 студентів із профільних ЗВО у навчанні беруть участь двоє студентів Національного університету «Львівська політехніка», Інституту енергетики та систем керування, кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій – Анастасія Олексенко та Владислав Заварін.

Більше інформації тут і тут.