Студенти підтримують проєкт «Арт-простір Львівської політехніки»

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Чергова зустріч щодо реалізування проєкту «Арт-простір Львівської політехніки» пройшла за участі Профкому студентів та аспірантів, адже думка представників студентства дуже важлива, коли мова йде про створення кінцевого плану благоустрою та розбудови території академмістечка університету, де їм жити.

Ще на етапі задумки, члени цього молодіжного підрозділу долучалися до роботи й активно пропонували свої варіанти та ідеї функціонального наповнення території, які були б цікаві та потрібні студентам Політехніки. Вони, як ніхто інший, розуміють їхні потреби та можливості й спільно з Асоціацією випускників хочуть створити свій простір, призначений не тільки для відпочинку та навчання, а й проєкт, який би репрезентував Політехніку та її студентську й наукову спільноту в межах міста.

«Я, та й весь колектив Профспілки, вважаємо, що це перспективний та доволі необхідний проєкт. На фоні півторарічної перерви, і такої асоціалізації по домівках, хочеться вже якогось простору робочого, неформального, розважального. Плюс ми зараз почнемо повертатися до офлайнових заходів, і для цього потрібен комфортний простір, тим паче для такого великого університету як Політехніка», – розповідає голова профкому Анастасія Вакарчук.

Профспілка й усі її члени зацікавлені в тому, щоб був врахований досвід інших проєктів, реалізованих у межах Політехніки, бо саме він може показати реальний стан речей. Кожен етап, зокрема у цьому випадку, потребує опрацювання в контексті ефективності та відповідності потребам та можливостям території, яку будуть реорганізовувати. Як наголошує Анастасія, не все може працювати по задуманому плану, тому варто враховувати те, чим живе студентство і саме на цьому будувати фундамент проєкту.

«Нині формується концепція проєкту й здійснюються кілька паралельних процесів – робота над його візуалізацією, наповненням її змістом, створення економічної та юридичної моделей, зустрічі із зацікавленими сторонами. Усі ці процеси хочемо вивести на круглий стіл, для обговорення й представити вже готову концепцію адміністрації університету», – розповідає голова асоціації випускників Ігор Павлішевський.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі в Ресурсному центрі Фото із зустрічі в Ресурсному центрі Фото із зустрічі Фото із зустрічі в Ресурсному центрі Фото із зустрічі