Студенти Львівської політехніки взяли участь у міжкультурному проекті з каменярства

За матеріалами сайта «Твоє місто»
сходи біля церкви Марії Сніжної на площі Осмомисла

У Львові завершився міжкультурний семінар з каменярства, в якому взяли участь студенти зі Львова та з Німеччини. Семінар відбувся в межах проєкту Фонду Ебергарда Шьока. Участь у ньому взяли 12 учнів та студентів із львівського коледжу імені Труша та Національного університету «Львівська політехніка» та 7 учнів-каменярів з Німеччини.

Протягом семінару учасники реставрували постаменти на сходах біля церкви Марії Сніжної на площі Осмомисла та виготовили і встановили накривні елементи стовпців сходів.

«Цей об’єкт нам запропонувало управління охорони історичного середовища. Студенти займалися вибором оформлення вигляду накривних плит для стовпців сходів. Потрібно було обрати таке, що б відповідало історичній епосі. Працювали з трьома видами каменю – граніт, пісковик і вапняк», – розповідає керівник робіт Дірк Брюґґеманн-Булгаков.

Він додає, що ремесло каменярів фактично було втрачено в радянський період і лише зараз його почали вводити в навчання скульпторів у Львові.

Семінари від Фонду вже не вперше відбуваються у Львові. Раніше студенти працювали на вулиці Руській і на площі Ринок, каже керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Фото з сайта Львівської міської ради.