Студенти Львівської політехніки відвідали Науково-технічну бібліотеку Університету

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин бібліотеки

Дім, де живуть книги.

Hic mortui vivunt, et muti loquuntur

У жовтні студенти групи МТ-13 Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології разом зі старшим викладачем катедри української мови Лілією Харчук відвідали будівлю, в якій «мертві живуть, і німі говорять» – Науково-технічну бібліотеку Національного університету «Львівська політехніка». Більш ніж півтора століття бібліотека залишається невід’ємною частиною, своєрідною духовною скарбницею та інформаційною базою університету.

Олена Харгелія, заступниця директора Науково-технічної бібліотеки, зазначила, що Львівська політехніка – це єдиний університет, який може похвалитися історією формування бібліотек трьох поколінь, починаючи з найдавнішої бібліотеки, що в головному корпусі Університету діяла у 1877–1934 роках. Студенти мали змогу відвідати святую святих приміщення – книгосховище на 6 поверхів, яке недоступне пересічному відвідувачу бібліотеки, побачили унікальні видання довоєнного періоду, зарубіжні журнали з технічних і природничих наук, багате зібрання енциклопедичних видань, мініатюри, прижиттєві видання відомих вчених, змогли доторкнутися і погортати найдавніше літографоване видання, яке зберігається в бібліотеці.

Щиро дякуємо працівникам Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» – за гостинність, цікаву екскурсію та затишну атмосферу!

Фото з відвідин бібліотеки Фото з відвідин бібліотеки Фото з відвідин бібліотеки Фото з відвідин бібліотеки Фото з відвідин бібліотеки Фото з відвідин бібліотеки Фото з відвідин бібліотеки