Студенти Львівської політехніки та інших університетів пробують себе в ролі парламентарів НАТО

За матеріалами сайту Львівської обласної ради
Фото із заходу

19 листопада 2022 року в приміщенні Львівської обласної ради відбулася Модель молодіжної Парламентської асамблеї НАТО, в якій взяли участь 73 найкращих студенти лекційного курсу із 9 університетів Львова та України, зокрема й із Національного університету «Львівська політехніка».

Модель ПА НАТО покликана об’єднати активну молодь навколо питання розв’язання актуальних проблем сучасності, аналізування російсько-української війни та моделювання прийняття вагомих рішень.

Як розповіла професорка кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка», голова постійної делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО (2018–2019) Оксана Юринець, захід у Львівській обласній раді повністю був організований з ініціативи студентів.

«Молодіжна модель ПА НАТО – це унікальна можливість зімітувати, як вона виглядає вживу. Це спосіб навчити, дати навики, як потрібно домовлятися і укладати договори між країнами. Дуже важливо, що самі молоді люди пропонували тематику роботи в комітетах відповідно до актуальних подій в Україні і світі. Тут присутні активні молоді люди з дев’яти провідних університетів Львова та України, які прагнуть отримати практичний досвід, вони мають можливість його здобувати також за кордоном. Ми раді, що місцеве самоврядування підтримує такі молодіжні ініціативи», – наголосила Оксана Юринець.

Учасник Моделі ПА НАТО два місяці проходили курс лекцій від провідних науковців України та всього світу. На моделювання 19 листопада вони обрали Президента, Генерального секретаря та голів комітетів ПА НАТО, також кожен комітет підготував резолюцію, яка буде винесена на голосування та затверджена голосами усіх делегатів.

Захід реалізує Мережа захисту національних інтересів «АНТС» за підтримки Львівської обласної ради, Колегії та профкому студентів Національного університету «Львівська політехніка» та їхньої ініціативи «Посли європейської молоді», громадської організації «Агенція європейського співробітництва», «Будинку Воїна».

Докладніше – на сайті Львівської обласної ради.