Студенти Львівської політехніки пройшли навчальний курс з інноваційних ядерних технологій

Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки
Фото з навчання

Упродовж трьох тижнів у Державному науково-технічному центрі з ядерної та радіаційної безпеки проходив курс для студентів профільних закладів вищої освіти за напрямом інноваційних ядерних технологій та перспектив їхнього впровадження. Проєкт було ініційовано Аргонською національною лабораторією за організаційно-фінансової підтримки Державного Департаменту США та Міністерства енергетики США.

Мета проєкту – поглибити знання молоді щодо перспектив впровадження сучасних ядерних технологій в Україні та світі. Програму цьогорічної Літньої школи було розділено на два тематичні блоки: «Новітні технології США та інноваційні підходи до проєктування ядерних реакторів» та «Основні показники щодо оцінки прогресу у розгортанні передових реакторів».

Впродовж першого тижня навчання студенти Національного університету «Львівська політехніка», Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського та Національного університету «Одеська політехніка» прослухали низку лекцій про технології американського реактора з водою під тиском АР1000, малих модульних реакторів (ММР) Holtec SMR-160™, NuScale VOYGR SMR, GEH BWRX-300 тощо.

Лекції другого тижня були присвячені малим модульним реакторам XE-100, eVinci Micro Reactor, передовим паливним технологіям, залученню громадськості до процесу розгортання ММР, виявленню та протидії дезінформації у сфері ядерної та радіаційної безпеки.

Наприкінці програми студенти презентували свої випускні роботи, над якими працювали впродовж навчання.

Докладніше – на сайті Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.