Студенти Львівської політехніки перемогли у товариському шаховому матчі колег з ЛНУ імені Івана Франка

Львівський національний університет імені Івана Франка
Фото зі змагань

2 листопада 2023 року в Шаховому клубі Львівського національного університету імені Івана Франка, що на вулиці Фредра, 1, відбувся товариський матч із шахів між студентськими збірними командами ЛНУ та Національного університету «Львівська політехніка», присвячений пам’яті відомого українського шахіста Михайла Романишина.

Відкрила турнір в.о. завідувача кафедри фізичного виховання та спорту ЛНУ Оксана Шукатка: «Цим заходом ми відновлюємо ідею товариських матчів між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Національним університетом «Львівська політехніка». Востаннє такий шаховий поєдинок між студентами відбувався ще 2004 року, тож я дякую всім, хто сьогодні дбає про відродження гарної традиції».

Захід відвідав міжнародний гросмейстер, шахова легенда Львівщини та України Олег Романишин. Він розповів учасникам заходу про вагому роль шахів у його житті, пригадав перші партії зі своїм батьком та цінні уроки, які ще в юному віці отримав від свого найважливішого наставника.

Проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Національного університету «Львівська політехніка» професор Роман Корж подякував ректорові ЛНУ імені Івана Франка Володимиру Мельнику за організацію важливого заходу. «Я пропоную з часом проводити якомога більше змагань, в яких могли би брати участь не лише студенти, але й працівники та випускники наших університетів», – додав Роман Корж.

Головним суддею товариського матчу став Іван Ільницький, який пояснив організаційні нюанси турніру та наголосив на важливості проведення заходів, які мають на меті популяризацію шахової гри, відновлення традицій та підвищення майстерності шахістів.

До складу збірної Львівського національного університету імені Івана Франка увійшли студенти економічного факультету, факультету електроніки та комп’ютерних технологій, факультету міжнародних відносин, історичного факультету і факультету прикладної математики та інформатики.

Національний університет «Львівська політехніка» представляли студенти:

  • Інституту прикладної математики та фундаментальних наук – Даниїл Мосесов;
  • Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Марта Хабак, Максим Шала, Дмитро Шевчук, Ігор Федак, Марія Вітковська;
  • Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології – Мар’ян Кириченко.

За підсумками напружених поєдинків перемогу виборола збірна Національного університету «Львівська політехніка» з рахунком 7,5 : 4,5.

Результати турів

Щиро вітаємо всіх переможців та учасників турніру і бажаємо нових тріумфів, натхненних ігор та якнайшвидшої спільної перемоги України над російським агресором!

Докладніше – на сайті Львівського національного університету імені Івана Франка.

Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань