Студенти Хмельницького політехнічного коледжу поспілкувалися з професором математики із США

Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Коли студенти володіють іноземною мовою на пристойному рівні, їм надзвичайно цікаво та пізнавально спілкуватися із носіями цієї мови.

21 вересня у Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі Національного університету «Львівська політехніка» з ініціативи викладачки англійської мови Ольги Дзюбецької відбулася зустріч студентів із професором математики Південно-Західного університету штату Мінесота Метью Забка.

Бесіда пройшла динамічно та виявилась різноплановою. Допитливих політехніків цікавило геть усе: від культурних відмінностей між нашими країнами до особливостей навчання в університетах і коледжах США.

Цікаво, що в американські коледжі вступають лише після досягнення повноліття, і цей факт зміцнив переконання професора Забка у більшій незалежності нашої молоді порівняно з американськими ровесниками.

Учасники зустрічі жваво обговорювали й застосування штучного інтелекту в навчальному процесі, дискутували про переваги та недоліки ШІ.

Не оминули увагою співрозмовники й тему війни та двосторонніх стосунків між Україною і Сполученими Штатами. Після агресії росії та анексії Криму у 2014 році Метью Забка настільки перейнявся цими подіями, що, бажаючи бути корисним Україні, допомагав дорослим і підліткам вивчати англійську. Саме тому зараз, під час своєї творчої відпустки, він перебуває в Україні, викладає у мовній школі та проводить розмовні клуби.

Загалом зустріч виявилась гарною мовною практикою для політехніків і залишила чудові враження в усіх учасників.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі