Студенти Хмельницького політехнічного коледжу – переможці обласних олімпіад із програмування та інформатики

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
у Хмельницькому політехнічному коледжі

Вихованці Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» здобули більшість призових місць на обласних олімпіадах з інформатики серед студентів ВНЗ І–ІІ рівнів акредитації, що відбулися у квітні. І це заслужена перемога, адже саме дисциплінам, основою яких є інформатика, приділяють у коледжі чи не найбільшу увагу. На це звертає увагу і директор коледжу Вадим Овчарук, і завідувачі – відділення програмування Валентина Гуменна та відділення комп’ютерних систем і мереж Антон Сівко, всі викладачі ІТ-дисциплін.

З року в рік у коледжі зростає власна потужна матеріально-технічна база, що дозволяє готувати фахівців на рівні сучасних вимог. У двох навчальних корпусах розташовані понад 70 аудиторій, серед яких 38 предметних кабінетів, 14 спеціалізованих лабораторій із сучасним обладнанням, 14 комп’ютерних. Є тут і новітня мультимедійна техніка, а ще – чотири навчально-виробничі майстерні.

Переможцями олімпіад з інформатики (за напрямком «Програмування») стали, зокрема, стипендіат Президента України Олександр Орлов – І місце, Артем Глуговський – ІІ місце, Ігор Моночков – ІІІ місце. Готував хлопців до олімпіади викладач Вадим Задніпровський.

У номінації інформатика (за напрямком «Користувач») переміг відмінник навчання Артур Борікун, який невдовзі представлятиме коледж на Всеукраїнській олімпіаді, що відбудеться у травні. Готувала його до олімпіади викладач Людмила Соломко. До речі, саме вона кілька років тому підготувала переможця Всеукраїнської олімпіади з інформатики, а за підсумками роботи коледжу у 2014–15 навчальному році визнана викладачем року і була представлена в добірці «Викладач року», яку підготувала та випустила Рада директорів ВНЗ І–ІІ рівнів акредитації Хмельницької області.

Друге місце у цій номінації посіли Ірина Ніколенко, якій допомагав викладач Олег Миколюк, та голова студентського самоврядування коледжу, стипендіат Президента України Богдана Зайчук, з якою працювала викладач Марина Миколюк.

у Хмельницькому політехнічному коледжі