Студенти кафедри ЗМД зустрілися з професором Університету Клемсона (США)

Кафедра ЗМД Львівської політехніки
на відкритій лекції Ігора Лузінова

8 листопада 2016 року на кафедру зовнішньоекономічної та митної діяльності завітав професор Університету Клемсона (Південна Кароліна, США) Ігор Лузінов, випускник Національного університету «Львівська політехніка», який провів відкриту лекцію для студентів та викладачів. Професор розповів слухачам про особливості навчання в американських університетах, починаючи від переліку можливих спеціальностей і завершуючи працевлаштуванням випускників.

Особливе зацікавлення в студентів викликала інформація про специфіку навчального процесу. Так, було цікаво дізнатись про обов’язкове відвідування навчальних занять американськими студентами, майже повну відсутність у навчальних планах практичних занять, наявність так званої індивідуальної програми навчання, яку студент обирає для себе, самостійно вирішуючи, які предмети вивчати. Цікавою була також отримана інформація щодо відсутності в американських університетах традиційних для української освіти академічних груп. Здивування в аудиторії викликала теза про можливість неодноразового перескладання іспитів студентами, а також про необхідність завчасної підготовки ними до тематики лекційного заняття. Пан Ігор наголосив на важливості дискусії у навчальному процесі університетів США.

Окрему увагу професор зосередив на особливостях здобуття економічної та менеджерської освіти в США, а також поділився думками щодо працевлаштування професорсько-викладацького складу в американських університетах. Зокрема, викликала зацікавлення інформація про те, що величина заробітної плати професора в США визначається його популярністю серед студентства.

Кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності висловлює подяку пану Ігорю за прийняття запрошення відвідати кафедру зовнішньоекономічної та митної діяльності, а також зустрітись із викладачами і студентами кафедри. Співпраця з професором продовжується і триває пошук нових форм взаємодії між кафедрою та Університетом Клемсона.

на відкритій лекції Ігора Лузінова на відкритій лекції Ігора Лузінова на відкритій лекції Ігора Лузінова на відкритій лекції Ігора Лузінова на відкритій лекції Ігора Лузінова на відкритій лекції Ігора Лузінова на відкритій лекції Ігора Лузінова