Команда кафедри туризму ІСТР стала переможцем конкурсу української туристичної пісні «Бабине літо 2021»

Кафедра туризму Львівської політехніки
Фото із фестивалю

Цього року студенти і викладачі кафедри туризму Національного університету «Львівська політехніка» відсвяткували Всесвітній день туризму на Молодіжному фестивалі української туристичної пісні «Бабине літо – 2021», що завершився нещодавно. Молодіжна туристична «феєрія» відбувалась у відпочинковому осередку «Верещиця» Яворівського національного природного парку.

Фестиваль цей непростий і має конкурсну форму. Кожна зі студентських творчих команд-учасниць (до 10 студентів) готувалась до виступу за 5 конкурсними номінаціями. Переспіви українських туристичних пісень (відбуваються біля ватри) проходять поза конкурсом та увагою журі. У цьому році до подібної змагальності виявили бажання 9 команд із різних навчальних закладів Львівщини. Не гайнувала час і команда «Пройди_світи» кафедри туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки.

Танцювали і читали, співали та балагурили наші студенти, завойовуючи увагу й оплески численних глядачів та уважного журі. Цьогоріч його головою був Заслужений артист України Леонтій Бебешко (Левко Дурко – сценічний псевдонім). У виступі на фестивальній сцені студенти оригінально презентували свою команду, колективно виконали чимало авторських туристичних пісень (слова Анастасії Чернишової (ТУТД-11)), розіграли розповідь-бувальщину про студентську практику з походом у гори (ну майже СТЕМ!), Лілія Мудрик (ТУ-33) акапельно виконала українську народну пісню «Ой у вишневому саду», капітан команди Мирослава Скрипник (ТУ-41) вразила усіх авторською поезією.

28 хвилин студенти команди «Пройди_світи» приковували до свого виступу увагу всіх учасників та гостей фестивалю «Бабине літо – 2021». Свято вдалося на славу! Наші студенти (здебільшого це представники академгруп ТУ-32 і ТУ-33) перемогли у двох номінаціях – «Презентація команди» і «Панна Розточчя» (Мирослава Скрипник).

Та найважливішими для студентів були оцінки і захоплення викладачів, які вболівали та уважно стежили за кожним своїм студентом, його рухом, словом, жестом!

Колектив кафедри туризму пишається творчим студентством і вітає його з перемогою! Вітає також Ольгу Недзвецьку – художнього керівника команди, старшого викладача кафедри. Так тримати!

Фото із фестивалю Фото із фестивалю Фото із фестивалю Фото із фестивалю Фото із фестивалю Фото із фестивалю Фото із фестивалю Фото із фестивалю