Студенти кафедри транспортних технологій ІМІТ ознайомилися з роботою фахівців залізничної галузі

Кафедра транспортних технологій Львівської політехніки
Фото з відвідин компанії

Студенти кафедри транспортних технологій Інституту механічної інженерії та транспорту, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Організація перевезень та управління на залізничному транспорті», у рамках співпраці Національного університету «Львівська політехніка» з АТ «Укрзалізниця» ознайомились із роботою чергового по залізничній станції, сортувальній гірці, поїзного диспетчера та з низкою інших важливих професій залізничної галузі.

Розповідає гарант освітньо-професійної програми «Організація перевезень та управління на залізничному транспорті» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти доцентка Юлія Германюк:

«Сьогодні на кафедрі транспортних технологій за сумісництвом працюють представники підприємств Регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця», які займаються організацією залізничних перевезень. Завдяки цьому студенти мають можливість безпосередньо взаємодіяти із майбутніми працедавцями, удосконалювати практичну складову освітньої підготовки.

Особливістю освітньої програми є також те, що вона тісно пов’язана з виробництвом. Багато студентів уже поєднують навчання із залізничною професією. Під час ознайомчих екскурсій приємно бачити наших випускників на різних залізничних підприємствах, транспортно-експедиторських компаніях тощо. Навіть у військовий час на наших випускниках лежить велика відповідальність: безпосередньо керувати об’єктами критичної інфраструктури, організовувати безпечний процес перевезень евакуаційних пасажирських поїздів, управляти пасажиропотоками на залізничних вокзалах, впроваджувати сучасні рішення під час здійснення міжнародних перевезень в умовах блокування морських портів і прикордонних переходів.

З огляду на свій монопольний статус, залізниця ефективно справляється з викликами сьогодення. Молоді люди, які працюють на залізниці, – це насамперед ентузіасти і фанати залізничної галузі. Як каже мій студент: «Якщо на залізниці ще й платять заробітну плату за мою роботу, це вдвічі приємно!». Однак що буде, коли енергія молодих людей почне згасати зіштовхнувшись з реаліями дорослого життя?».

Але саме таким молодим людям приємно повідомити про відкриття нової освітньої програми «Управління процесами перевезень на залізничному транспорті» на другому (магістерському) рівні вищої освіти, яку відтепер можна здобувати на кафедрі транспортних технологій Національного університету «Львівська політехніка».

Розбудовуймо Україну разом!

Фото з відвідин компанії Фото з відвідин компанії Фото з відвідин компанії