Студенти кафедри ПМВ зустрілися з представниками комісії Львівської обласної ради з євроінтеграції

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото із зустрічі в ЛОР

13 березня 2024 року студенти кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних і соціальних наук першого (бакалаврського) освітнього рівня освітньої програми «Міжнародні відносини» з викладачкою кафедри ПМВ Лесею Корнат у рамках вивчення курсу «Регіональна та транскордонна співпраця Західноукраїнського регіону» зустрілися з головою постійної депутатської комісії Львівської обласної ради з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Наталею Галецькою. Тема розмови – практика й особливості реалізації проєктів транскордонного співробітництва у Львівській області.

Наталя Галецька наголосила, що транскордонне співробітництво з державами Європейського Союзу має великий ресурсний потенціал, є інструментом євроінтеграції та надає можливості для розвитку регіону. Однак сьогодні лише приблизно третина громад області задіяні у програмах транскордонного співробітництва. Однією з проблем ситуації є нестача спеціалісті у цій сфері. «Такі спеціалісти повинні мати проєктне мислення, володіти основами європейського та національного законодавства з територіального та транскордонного співробітництва, володіти мовами країн ЄС, а також мати навики підготовки проєктів», – зазначила депутатка. Оскільки випускники освітньої програми «Міжнародні відносини» здобувають такі навики, є велика потреба в таких фахівцях.

Студентів цікавило, що змінилось у транскордонному співробітництві після повномасштабного вторгнення, найуспішніші та проблемні проєкти, залучені кошти в область, кількість реалізованих проєктів тощо.

Цікаво, що зустріч відбулася в приміщенні Львівської обласної ради і студенти мали змогу побачити те «місце», де приймають стратегічні рішення щодо Львівщини.

Також під час візиту до Львівської обласної ради студенти зустрілися з в.о. керівника апарату ЛОР, депутатом Ярославом Гасяком, керівником відділу пресслужби ЛОР Володимиром Телюхом, які розповіли про особливості роботи Львівської обласної ради, провели екскурсію історичною будівлею ради та поспілкувалися зі студентами.

Щира подяка Наталі Галецькій, Ярославу Гасяку, Володимиру Телюху! Дуже важливо, здобуваючи освіту, розуміти, як теоретичні знання можна застосовувати на практиці. Приємно, що депутати Львівської обласної ради та посадовці цього органу місцевого самоврядування діляться досвідом зі студентами, розповідають про можливості для молоді, завжди охоче відгукуються на можливість співпраці.

Фото із зустрічі в ЛОР Фото із зустрічі в ЛОР Фото із зустрічі в ЛОР Фото із зустрічі в ЛОР Фото із зустрічі в ЛОР Фото із зустрічі в ЛОР Фото із зустрічі в ЛОР Фото із зустрічі в ЛОР