Студенти кафедри ПМВ зустрілись із Надзвичайним і Повноважним Послом України у Словацькій Республіці

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Студенти кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки у межах студентської ініціативи «Клуб дипломата» провели онлайн-зустріч із Мирославом Кастраном, який з грудня 2022 року призначений на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України у Словацькій Республіці.

Високоповажний пан Посол розповів студентам про особливості роботи ввіреної йому дипломатичної установи у час війни в Україні й наголосив на постійній підтримці Словаччини. Зокрема, поділився досвідом прийому громадян України, які приїхали до Словаччини через війну, оформленням документів, пошуком житла, роботи, відкриттям закладів дошкільної освіти для українських дітей.

Водночас Мирослав Кастран окреслив віхи своєї дипломатичної діяльності, наголосив на позитивних та негативних сторонах роботи дипломата, згадав студентські роки навчання й надав студентам-політехнікам кілька слушних рекомендацій щодо побудови кар’єри у сфері міжнародних відносин.

До заходу долучилися понад 80 студентів І та ІІ курсів освітньої програми «Міжнародні відносини», які отримали можливість поставити запитання гостю зустрічі й отримати на них відповідь. Питання стосувалися політичної ситуації у Словаччині, впливу українського фактору на виборчу кампанію в країні, налагодження спілкування з представниками провладних інституцій Словацької Республіки та благодійних фондів, які доставляють гуманітарну допомогу до України.

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Словацькій Республіці наголосив, що інституція відкрита для проходження стажування українськими студентами-міжнародниками, і запросив учасників зустрічі скористатися цією можливістю й на особистому досвіді відчути, як працюють дипломати.

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки часто організовує для своїх студентів подібні зустрічі, які сприяють підвищенню рівня мотивації у навчанні й заохочують до подальшої діяльності у сфері міжнародних відносин.

Спасибі Високоповажному панові Послу Мирославу Кастрану за цікаву зустріч, а також команді Клубу дипломата й усім студентам і викладачам, які долучилися до цієї зустрічі, за проявлену активність!

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі