Студенти кафедри ПМ навчаються за програмою академічної мобільності Erasmus+ у німецькому університеті

Кафедра прикладної математики Львівської політехніки
Фото з навчання у Німеччині

Студенти кафедри прикладної математики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки Христина Гіглюк, Антон Рішко, Олександр Кісельов і Данило Сисин у межах програми академічної мобільності Erasmus+ KA1 розпочали навчання на факультеті математики та інформатики одного з провідних технічних університетів Німеччини – OTH Regensburg.

Своїми враженнями від цього поділилася Христина Гіглюк:

– Приїхавши в OTH Regensburg за програмою обміну, я була вражена високим рівнем організації роботи і сучасною інфраструктурою університету. У нас надзвичайно насичена програма, ми беремо участь у багатьох цікавих подіях як у навчальному закладі, так і за його межами, які допомагають швидше адаптуватися до нових умов. Дружелюбна атмосфера університету й комфортні умови проживання надихають. Ми вже познайомилася з багатьма студентами з різних країн, що робить цей досвід ще більш захопливим. Я дуже рада такій можливості, адже вона не лише приносить нам нові знання і враження, але й допомагає покращити англійську та німецьку мови, брати активну участь у культурному обміні.

Професор Богдан Маркович, завідувач кафедри прикладної математики:

– Завдяки зусиллям колективу кафедри, за підтримки проректорки з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків професорки Наталії Чухрай, Центру міжнародної освіти вже кілька років на кафедрі прикладної математики активно розвивається міжнародна співпраця з провідними університетами Європи. Наша кафедра надає добру фундаментальну та практичну підготовку студентам, що дає їм змогу успішно навчатися за різними програмами академічної мобільності. Ми пишаємося нашими студентами та намагаємося їх всіляко підтримувати й заохочувати, бо досвід, який отримує наша молодь, навчаючись, зокрема, у такому провідному університеті як OTH Regensburg, є безцінними як для їхнього особистісного та професійного розвитку, так і загалом для розвитку нашої держави, інтеграції у європейську спільноту. Це неабияк надихає колектив нашої кафедри не стояти на місці, а розвиватися, модернізовувати наші освітні програми, працювати зі стейкголдерами та відкривати студентам нові можливості.

Фото з навчання у Німеччині Фото з навчання у Німеччині Фото з навчання у Німеччині