Студенти кафедри органічної хімії Університету посіли ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі з хімії

Кафедра органічної хімії Львівської політехніки
Студенти кафедри ОХ посіли ІІ місце у конкурсі з хімії

На базі Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара упродовж 3–4 квітня 2018 року відбувався ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Хімія». Галузева конкурсна комісія високо оцінила наукові напрацювання студентів кафедри органічної хімії Національного університету «Львівська політехніка»: призерами стали Наталія Берчук і Тарас Василишин, які представляли роботу «Одержання поверхнево-активних кополіестерів з хромофорними ланками в макроланцюгу». Студенти посіли ІІ місце й були нагороджені дипломом Міністерства освіти і науки України.

– Студенти з різних вишів України надіслали свої наукові роботи до конкурсного відділу, де спеціально створена комісія відібрала 18 найкращих робіт для участі в другому турі, який полягав в усному захисті власних напрацювань. Моя робота присвячена синтезу нових біосумісних кополіестерів з флуоресцентним маркером в макроланцюгу та дослідження їхніх колоїдно-хімічних властивостей. Участь у конкурсі – це чудовий досвід та можливість поспілкуватись з цікавими людьми, ‒ розповідає переможець конкурсу, студент групи ТХД-41 Тарас Василишин.

Науковим керівником роботи є доктор хімічних наук, доцент кафедри органічної хімії Сергій Варваренко, який отримав Подяку за високий рівень підготовки студентів до участі у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Хімія».

Кафедра органічної хімії вітає своїх студентів, пишається їхніми досягненнями і бажає подальших перемог!

Студенти кафедри ОХ посіли ІІ місце у конкурсі з хімії