Студенти кафедри менеджменту персоналу та адміністрування відвідали Львівський музей модернізму

Кафедра менеджменту персоналу та адміністрування
Фото з екскурсії

Студенти четвертого курсу кафедри менеджменту персоналу та адміністрування Львівської політехніки разом із доцентом кафедри Лесею Струтинською відвідали Музей модернізму Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького.

Музей модернізму – нова експозиційна локація Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького. У 7 залах новоствореного музею розгорнуто ретроспективу львівського мистецтва, що візуалізує світогляд модернізму: від перших ранньо-модерних експериментів у руслі техногенного прогресу – до рафінованих прикладів естетики пізнього структуралізму, з його акцентами на переосмисленні давніх культур та космогонізмі.

Студенти довідались про передумови виникнення модернізму як течії у мистецтві у Європі та Галичині, яка була інтегрована у загальноєвропейські процеси на відміну від східної України. Львівський модернізм бере початок з 1914 року із заснування авангардної групи львівських художників, випускників Краківської академії мистецтв. У 1939–1953 роках авангардні твори митців, які не бажали творити щось кон’юнктурне і вели підпільне творче життя, не брали участі у виставках, опинились поза увагою широкого загалу. Роботи «шістдесятників»-бунтарів, які були відповіддю на події у Львові другої половини ХХ століття, вперше виставили у 1986 році. Це твори Б. Сороки, О. Аксініна. Висновок: художники-модерністи були в Україні, у Львові й після 1930 року. Й українське мистецтво не дозволяє сказати, що ми відстаємо від світу.

На кафедрі МПА є давно усталені традиції передавати студентам не лише знання з предметів, які їм викладають, але й докладатися до формування широкого світогляду майбутніх фахівців та збагачення їхнього духовного світу.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії