Студенти кафедри ДОА презентували свої проєкти на Дні відкритих дверей у Пороховій вежі

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з виставки

Офіційне відкриття Дня відкритих дверей у Пороховій вежі відбулося за участю керівництва Центру архітектури, дизайну та урбаністики. В рамках тижня Львівської політехніки, що триває з 10 до 15 вересня, для студентів провели екскурсію виставковими залами з презентацією діяльності закладу, знайомством із командою та історією розвитку Будинку архітектора. Також відбулося відкриття виставки, яка сформована зі студентських проєктів. Кафедру дизайну та основ архітектури представляли кілька робіт студентів, що попередньо були показані в Мілані на міжнародному ярмарку Salone del Mobile.Milano 2024.

На відкритті вступне слово виголосила завідувачка кафедри дизайну та основ архітектури професорка Світлана Лінда, яка зазначила, що така можливість практичної реалізації творчих пошуків для студентів є важливою в студентському та подальшому професійному житті.

Професор кафедри ДОА Андрій Павлів зазначив, що вагомим також є презентація кафедри на міжнародному рівні, зокрема і через проєктно-пошукові роботи її студентів.

Студентки четвертого курсу кафедри дизайну та основ архітектури Анна Власюк, Софія Косенко, Анна Рудик та Юлія Ящук презентували світильник «Додому». Студентки наголосили, що інсталяція присвячена всім людям, які втратили рідний дім, своїх близьких і були вимушені шукати прихисток у різних куточках світу. Саме тому світильник із вихору птахів, а саме ластівок, символізує емігрантів, які повертаються на батьківщину і несуть надію на нове життя.

Магістрантка Анна Скицька презентувала проєкт «Дизайн тимчасового житла на понтонній основі». В його основі закладено ідею створення «плаваючих поселень» у зв’язку з проблемою замінувань територій під час військових дій. Авторка запропонувала до моменту повного розмінування водойми сформувати виконані з місцевих природних матеріалів конструкції, що можуть стати більш безпечним місцем для тимчасового житла.

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки