Студенти кафедри ДОА оглянули експозицію виставки графічних робіт Кшиштофа Томальского «Стан невагомості»

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з виставки

Студенти групи ДС-31 кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки оглянули виставку графіки відомого польського митця, науковця, педагога, громадського активіста Кшиштофа Томальского «Стан невагомості» у межах ХІ едиції польсько-українського конкурсу графічних робіт «Індекс імені Маріуша Казани», що відкрилась у Національному музеї імені Андрея Шептицького.

Кшиштоф Томальский – автор більше 50 індивідуальних та учасник понад 400 колективних виставок у 30 країнах. Його роботи зберігаються у збірках кількох десятків музеїв, майстерень гравюри, а також у приватних колекціях. Митець експериментує із власною технікою алінтальо та досліджує сучасні засоби художньої графіки. До робіт увійшла серія графіки під назвою «Лілея для України», у якій розкрито тему війни.

В процесі огляду експозиції студенти проаналізували різні графічні техніки подання концепт-ідеї в контексті роботи над завданням у межах навчальної дисципліни «Живопис, рисунок, скульптура».

«Задля емоційного насичення простору дизайнери мають змогу використовувати художні графічні твори в оформленні сучасного громадського чи житлового інтер’єру, що надає йому особливої естетичної цінності та підкреслює індивідуальні риси», – зазначила доцентка кафедри дизайну та основ архітектури Юліана Петровська.

Старша викладачка кафедри ДОА доктор філософії Анна Федак зосередила увагу студентів на історичному екскурсі становлення та розвитку Національного музею у Львові, варіативних можливостях реалізації виставкової функції у предметно-просторовому середовищі.

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки