Студенти кафедра ДОА у Пороховій вежі оглянули експозицію виставки до Дня вишиванки

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з виставки

У Всесвітній день вишиванки студенти кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки відвідали виставки «Вишивана Україна» та «Скриня» у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики. У цих експозиціях зібрані вишиванки усіх регіонів України, а також взірці старовинних сорочок, адаптованих до сучасного крою та повсякденного носіння.

Вишиванка займає важливе місце в гардеробі кожного українця, оскільки символізує традиції, духовне багатство, традиційний зв’язок багатьох поколінь та генетичний код. З прадавніх часів вишиванка зазнала суттєвих змін. Сучасний дизайн сьогодні дає змогу використовувати вишивку не лише як елемент оздоблення одягу.

Композиційне вирішення української вишивки відзначається різноманітною орнаментикою, колоритом, тому стилізовані елементи в сучасному трактуванні широко використовують у дизайні інтер’єру, поєднуючи в собі традиції та новітні тенденції.

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки