Студенти ІТРЕ захищали проекти, запропоновані американською компанією Cypress Semiconductor

Прес-служба Львівської політехніки
Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor

Днями в головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» відбувся захист проектів, розроблених у рамках програми студентських робіт американської компанії Cypress Semiconductor.

Співпраця науковців Університету з цією фірмою триває вже другий рік поспіль. Результатом її стало відкриття на базі кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювань Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки навчально-наукової лабораторії. Розрахована на 12 робочих місць, вона призначена для виконання навчальних робіт студентами усіх кафедр Інституту. До комплекту апаратури, наданої фірмою Cypress Semiconductor, входять цифровий осцилограф, цифровий багатофункціональний генератор сигналів, комплект мікропроцесорів від розробника, велика кількість датчиків, приймачів, передавачів тощо.

Про спільні напрацювання лабораторії та американської фірми розповів заступник директора Інституту телекомунікацій радіоелектроніки та електронної техніки, декан базової вищої освіти Леонід Озірковський. Він наголосив на тому, що студенти, працюючи над запропонованими проектами, мають змогу не лише навчитися чогось нового, а й можуть реалізувати свої здобутки у практичному сенсі та успішно працевлаштуватися у майбутньому.

Присутні на захисті проектних робіт ознайомились із тими, що були визнані найкращими. Це, зокрема, проект під назвою «Велокомп’ютер», який представив студент ІV курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Олександр Подольчак. Він розповів про принцип роботи та будову пристрою, як з його допомогою можна дізнатись про швидкість, час та відстань поїздки велосипедиста.

Схожим за тематикою був проект «Система Старт-Фініш» студента V курсу Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Петра Жука та студента ІV курсу факультету електроніки Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» Андрія Ткачова. Він створений для використання юними спортсменами-гірськолижниками під час тренувань.

Не менш цікавими були й інші проекти – студента ІV курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Тараса Яроша «Ємнісний зчитувач положення стрілки» і студента ІV курсу Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки нашого університету Юрія Демчини «Звуковий скремблер, односмуговий модулятор».

апаратура апаратура апаратура Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor Студенти ІТРЕ захищали проекти для компанії Cypress Semiconductor