Студенти ІТРЕ відвідали Національний музей-тюрму на Лонцького

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин музею

Доцент катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Микитюк зі студентами Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки відвідали Національний музей-тюрму на Лонцького.

Злободенно гостро студенти груп АН-11 та ТР-13 відчули суть Музею-тюрми на Лонцького в час війни, коли українців намагалися знищити три окупаційні режими. Особливо лютував московський режим, який був найтриваліший. Стенди, автентичні камери, записи хронік, кадри розстріляних українців – усе було прототипом сучасної російсько-української війни.

Дякуємо екскурсоводам, які особливо трепетно показали боротьбу С. Бандери, Р. Шухевича, К. Зарицької (колишніх студентів Львівської політехніки).

Дякуємо, що розповіли про пацифікацію та про Голодомор.

Дякуємо за пам’ять про Українську повстанську армію, 80 років від дня заснування якої було 14 жовтня 2022 року.

Дякуємо за розповідь про Операцію «Захід», коли 75 років тому уряд СРСР здійснив каральну акцію проти УПА, відтак намагався нейтралізувати український визвольний рух. У підсумку протягом одного дня зі Західної України до Казахстану та Сибіру було депортовано понад 78 тисяч осіб.

Усе мусимо пам’ятати, бо історія – це найкраща вчителька. Невивчена історія сьогодні знову повторилася… Наша історія – це історія боротьби проти одвічного ворога – окупаційного московського режиму.

Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею