Осінній семестр – у Поморській Академії: студенти ІСТР Львівської політехніки навчаються у Польщі

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Студенти ІСТР навчаються у Поморській Академії в Польщі

14 екологів та 8 туризмознавців III–IV курсів Інституту сталого розвитку ім. В. Чорновола за програмою академічної мобільності розпочали свій осінній семестр у Поморській Академії в Слупську (Польща).

Цьогоріч щастя всміхнулося Ірині Личак, Ярині Кіщак, Вікторії Остапчук, Любові Демчак (відмінникам навчання), Мар’яні Стойко, Ванессі Бойчук, Павлу Остап’юку й іншим. Загалом за цією програмою, що діє в інституті від 2015 року, уже скористалося 62 студенти. 20 спудеїв планують поїхати на семестрове навчання до Польщі вже у весняному семестрі.

– Основне, чим керувалися під час відбору претендентів, – добре навчання, активна участь у громадському житті інституту й, звичайно ж, – знання польської мови, принаймні на початковому рівні, – каже відповідальна за програму міжнародної академічної мобільності, заступник директора ІСТР із виховної та організаційної роботи доцент Ірина Казимира. – На мою думку, навчання в іншій країні – це величезний досвід, нові враження, знайомства, вивчення не лише предметів за спеціальністю, а й удосконалення знань з іноземної мови (польську всі вивчають обов’язково). Окрім того, у вільний від навчання час наші студенти можуть працювати (це дозволено польським законодавством) чи подорожувати Європою. Крім цього, це навчання для наших студентів – безоплатне, як і місце в гуртожитку, за що ми, безперечно, дуже вдячні нашим партнерам із Поморської Академії. Нині разом плануємо поглиблювати нашу співпрацю, тож готуємо програму подвійних дипломів. Наразі працюємо над узгодженням навчальних планів.