Студенти ІППО відвідали лекцію регіональної координаторки взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини

Кафедра цивільного права та процесу Львівської політехніки
Фото з лекції

14 березня 2024 року в Навчально-науковому інституті права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки відбулася лекція регіональної координаторки взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області Тетяни Панасенко, організована кафедрою цивільного права та процесу.

Студенти отримали цікаву інформацію про роботу уповноваженого ВРУ з прав людини, особливості звернення до нього в разі порушення їхніх прав органами державної влади, місцевого самоврядування та їх посадовими і службовими особами, а також юридичними та фізичними особами.

Окрему увагу Тетяна Панасенко приділила проблемним питанням захисту прав громадян, які перебувають у місцях несвободи, питанню реалізації національного превентивного механізму, залучення громадськості до його реалізації, особливостям відвідування пенітенціарних та інших закладів несвободи.

Зміст лекції також стосувався особливостей діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в період війни, зокрема щодо надання правової допомоги, консультування, посередництва у розв’язанні правових конфліктів.

Студенти активно долучилися до обговорення.

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції