Студенти ІППО Львівської політехніки зустрілися з представницею адвокатської спільноти

Кафедра цивільного права та процесу Львівської політехніки
Фото із зустрічі

29 березня 2024 року в Навчально-науковому інституті права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки відбулася зустріч студентів з адвокатом та членом комітету Асоціації правників України з цивільного, сімейного та спадкового права Іриною Черниш, організована кафедрою цивільного права та процесу, зокрема професоркою кафедри, д.ю.н., доценткою Вікторією Чорнопиською.

Навчальний захід було проведено з використанням широкого переліку теоретичного та практичного матеріалу з огляду на практику судового розгляду сімейних спорів, що стосуються захисту прав та інтересів дітей, практику Верховного суду України та рішення Європейського суду з прав людини.

У репрезентованій доповіді на тему «Позбавлення та поновлення батьківських прав» особливу увагу було присвячено підставам та процедурі позбавлення батьківських прав, збирання необхідних документів та розгляду справи в суді, наслідкам позбавлення батьківських прав для батьків та дитини, умовам поновлення батьківських прав. Спікерка акцентувала увагу на потребі дотримання принципів збереження зв’язку дитини із сім’єю, забезпечення розвитку дитини у безпечному та стабільному середовищі, з’ясування думки дитини.

Студенти мали можливість поставити запитання та отримати ґрунтовні відповіді.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі