Студенти Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки побували у компанії «Сайтайм Україна»

Кафедра електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій
Фото з відвідин компанії

Днями студенти Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Львівської політехніки побували в гостях у «Сайтайм Україна» – дочірньої компанії SiTime Corporation (Santa Clara, California, Nasdaq: SITM). Організувала екскурсію кафедра електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій разом із випускником кафедри Сергієм Мачеком, який уже 12 років працює в компанії.

Знайомство розпочалось із презентації компанії, проведеної Сергієм Мачеком та Антоном Пригродським, які є керівниками її двох основних відділів. SiTime – компанія прецизійного таймінгу, яка розробляє мікросхеми на основі кремнієвих МЕМС-структур (осцилятори, резонатори, clock-генератори). Вона заснована в 2005 році, а український офіс – у 2007 році. Програмовані рішення SiTime пропонують багатий набір функцій, що дає змогу клієнтам наділяти свої продукти вищою ефективністю, компактнішим розміром, меншою потужністю та кращою надійністю. За період існування компанії відправлено більше 3 мільярдів одиниць продукції, зареєстровано понад 60 патентів, портфоліо клієнтів – понад 12 000. У 2019 SiTime Corporation вийшла на фондову біржу Nasdaq.

Сергій та Антон акцентували, що компанія широко пропагує інтернатуру і взаємодію з університетами для залучення нових співробітників та озвучили перелік основних вимог до претендентів. До речі, троє випускників кафедри ЕЗІКТ – працівники «Сайтайм Україна».

Після перерви на каву-брейк студенти взяли участь у вікторині з питаннями професійного спрямування. Переможці отримали призи з логотипом SiTime.

Заключною частиною екскурсії стало знайомство з інженерним офісом. Тут студенти побачили великий спектр контрольно-вимірювальної та генерувальної апаратури, за допомогою якої здійснюють дослідження осциляторів, резонаторів, cloсk-генераторів. На кліматичних установках продукція компанії проходить випробування на дію підвищених та понижених температур, вологи й тиску. Значна частина обладнання задіяна на дослідженнях дрейфу параметрів проєктованих МЕМС-структур. Такі вимірювання виконують на спеціальних стендах, здатних у повністю автоматичному режимі провадити складні вимірювання сотень досліджуваних пристроїв. Є потреба і в проєктуванні друкованих плат, які виготовляють для реалізації специфічних задач досліджень. Ця складна апаратура потребує глибоких знань та навичок, здобути які можна, працюючи інтерном у вільний від навчання час.

Але взаємодія між Інститутом телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки та SiTime Corporation полягатиме не тільки у підготовці інтернів, у подальшому заплановано ознайомчу практику для студентів третього курсу за спеціальностями ІТРЕ, виконання бакалаврських і магістерських кваліфікаційних робіт, робота над удосконаленням навчальних планів. Ця співпраця беззаперечно принесе позитивні результати для обох сторін.

Політехніки вдячні Сергію Мачеку за його активну участь в організації візиту студентів!

Фото з відвідин компанії Фото з відвідин компанії Фото з відвідин компанії Фото з відвідин компанії Фото з відвідин компанії Фото з відвідин компанії Фото з відвідин компанії Фото з відвідин компанії Фото з відвідин компанії