Студенти Інституту механічної інженерії та транспорту відвідали Музей історії науки і техніки

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин музею

Старший викладач катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Лілія Харчук зі студентами Інституту механічної інженерії та транспорту відвідали Музей історії науки і техніки відділу Львівського історичного музею. Будівля, в якій відбувалася екскурсія для студентів, є однією з небагатьох збережених у Львові зразків промислового будівництва кінця ХІХ століття, позаяк цей найстаріший ангар з комплексу першого львівського трамвайного депо споруджений ще далекого 1894 року за проєктом львівського архітектора Альфреда Каменобродського.

Студенти мали змогу відвідати тематичну виставку раритетних зразків транспорту – «Ретро гараж», на якій представлено приватну колекцію ретро-автомобілів, скутерів, велосипедів, мопедів, мотоциклів зразків першої половини – середини ХХ століття Андрія Гладуна та низку зразків американського автопрому 70–80 років ХХ століття з колекції Тараса Майби. Цікавими та пізнавальними експонатами виставкової експозиції є зразки вітчизняної продукції Львівського мотозаводу 50–70 рр. ХХ ст. з фондів Львівського історичного музею. Також тут можна побачити давню дерев’яну карету, справжній фіакр (так зване кінне таксі), поліцейський автомобіль «Chevrolet Caprice» 1986 року випуску; спортивний двомісний шосейний велосипед «Тандем», «велосипед-коник», який виготовлений в Італії понад 120 років тому; велосипеди з дерев’яними ободами на колесах та багато інших не менш захопливих експонатів. Цікавою є й «стіна» з унікальних номерних автомобільних знаків, зібраних з 28 штатів Америки.

Увага відвідувачів була прикута майже до кожного експонату, позаяк майбутній фах студентів Інституту механічної інженерії та транспорту передбачає вивчення фундаментальних інженерних дисциплін з галузі машинобудування й матеріалообробки, металургії та матеріалознавства, транспорту, транспортної інфраструктури тощо.

Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею