Студенти Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій відвідали Дім Франка

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з екскурсії

Студенти Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій з доцентом катедри української мови Львівської політехніки Оксаною Микитюк відвідали Дім Франка.

Символічним є відвідини Дому Франка в травні, бо це місяць відходу І. Франка у вічність та водночас формування безсмертности його ідей та настанов. Студенти груп ФЛ-11, ФЛ-13, ФЛ-14, ФЛ-15 відвідали різні типи екскурсій: оглядову (дебютувала екскурсовод пані Ірина) та театралізовану, що має назву «Франчата про тата» (образи Петра Франка та Анни втілювали п. Христина та п. Ігор).

Вражає працьовитість Франка, бо за 60 років життя кожні два дні виходив новий твір. Великий Каменяр збагатив українську літературу понад 6000 творів, серед яких понад 3000 – публіцистичних статей та наукових праць. Студенти відчули дух Франкового дому, його атмосферу та усвідомили культ праці, що був характерний для всієї родини Франків.

Злободенний дороговказ Каменяра «Лиш боротись – значить жить» по-особливому звучить сьогодні, у час московсько-української війни...
 

На світлинах – студенти груп ФЛ-11, ФЛ-13, ФЛ-14, ФЛ-15, доцент Оксана Микитюк та екскурсоводи Дому Франка.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії