Запроваджуємо екологічне право: студенти Інституту права та психології Львівської політехніки відвідали Виїзну школу

Віра Кубай, Ліга студентів АПУ Львівської політехніки
Виїзна школа з екологічного права

Студенти Інституту права та психології відвідали І Виїзну школу з екологічного права, організовану представниками Локального осередку Ліги студентів асоціації правників України (АПУ) у Львівській політехніці.

Упродовж двох днів вдалося прослухати лекцію «Актуальні питання міжнародно-правової охорони довкілля», яку провів гуру екологічного права, старший аналітик Ресурсно-аналітичного центру «Суспільство і довкілля» Андрій Андрусевич, подискутувати під час лекцій юрисконсульта міжнародної благодійної організації «Екологія. Право. Людина» Марти Панькевич, яка розповідала про «Орхутську конвенцію» як про живий організм, який надає право кожному на доступ до екологічної інформації, право зацікавленої громадськості ухвалювати рішення та мати доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля. Також не менш цікава її лекція «Оцінка довкілля».

Нас очікував смачний екообід, адже однією з умов проведення екошколи було здорове харчування, а також мандрівка в Карпати, тематичний корпоратив у стилі Watermellonpatty, фотозона та багато іншого, а ще – інтерактивна гра «Врятуємо планету за 24 години». Під час гри ми багато бігали, шукали, думали, відгадували, складали план, як заробити гроші, щоб допомогти людству, а на завершення висадили саджанці й лише після цього отримали «еліксир» для порятунку від екопроблем.

На мою думку, захід удався, адже ми змогли розкрити свій потенціал, проаналізувати екологічну ситуацію в світі з погляду правового регулювання. Принагідно заохочуємо інших долучатися до заходів команди ліги студентів АПУ.