Студенти ІНЕМ баскетболісти Назар Путько та Ілля Мельничук розповіли про спортивне життя і навчання в Університеті

Наталія Гродзевич, кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Фото зі змагань

Студенти освітньо-професійних програм «Міжнародна економіка» та «Менеджмент» Інституту економіки і менеджменту баскетболісти Назар Путько та Ілля Мельничук поділилися враженнями про перемогу баскетбольної команди «Львівська політехніка-КІВС» у матчі Вищої ліги й розповіли про підготовку до змагань, можливість поєднувати спортивне життя з навчанням в Університеті та плани на майбутнє.

З 8 по 10 березня 2024 року у Пущі-Водиці на спортивній базі «Сокіл» проходили матчі 12-го ігрового тижня регулярного чемпіонату чоловічої Вищої ліги з баскетболу. Львівський баскетбольний клуб «Львівська політехніка-КІВС» обіграв команду із Хмельницького з рахунком 86:81.

Назар Путько, який є студентом освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка» другого (магістерського) рівня вищої освіти кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки, у матчі проти баскетбольної команди з Хмельницького відзначився впевненою, ефективною грою і став найрезультативнішим гравцем команди, набравши 26 очок, а у матчі з київською командою «Push Team-ДТЕУ» – 15 очок, що теж стало найкращим результатом у команді.

Ілля Мельничук, студент освітньо-професійної програми «Менеджмент» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності ІНЕМ, також показав хорошу, ефективну й активну гру в усіх матчах.

Назар та Ілля поділилися своїм враженнями від матчів, що пройшли у Пущі-Водиці, й розповіли про можливість поєднувати спортивне життя з навчанням в Університеті, підготовку до змагань та планами на майбутнє.

– Назаре, можете поділитися враженнями від матчів Вищої ліги, що пройшли на спортивній базі «Сокіл» у Пущі-Водиці?

– У Пущі для нас уже не перший тур із Вищої ліги, тому це місце для нас знайоме. Враження, загалом, позитивні, приємне й спокійне місце для матчів.

– Ваші емоції після матчів з баскетбольними командами «Хмельницький» та «Push Team-ДТЕУ», де ви стали найрезультативнішим гравцем команди?

– Стосовно першого матчу з БК «Хмельницький» емоції, однозначно, класні й хороші. Гра була рівною, практично перша половина була за ними, а вже в другій наша команда зібралася й дала бій. Повели в рахунку і змогли довести матч до розумного кінця. Щодо київського «Push-Team-ДТЕУ» – це команда хороша, гравці біжать швидко й у захисті відіграли з нами на порядок краще, ніж зробили це ми. Моментами ми грали дуже добре, моментами просто провалювалися й робили «дитячі» помилки, за які й поплатилися пропущеними очками.

– Баскетбольний сезон триває досить довго, як проходять змагання та підготовка?

– Сезон триває від жовтня місяця й наближається до завершення. Залишилось три тури з Вищої ліги та бабл в Івано-Франківську з командою Суперліги, після якого залежно від результату зіграних матчів буде стадія плей-офф.

– Іллє, чи важко для вас поєднувати навчання в Університеті та брати участь у професійних баскетбольних змаганнях?

– Ні, не важко, бо все своє життя поєдную навчання та спорт, тому вже пристосувався до цього стилю життя.

– Якими основними є ваші цілі та мрії у спорті?

– Основні мої цілі у спорті – це зіграти у Євролізі. Також хотів би спробувати зіграти в баскетбол 3×3 за нашу країну.


Вітаємо хлопців і бажаємо надалі нових спортивних досягнень!

Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Ілля Мельничук Ілля Мельничук Назар Путько Назар Путько Назар Путько