Студенти ІМІТ та ІАРД з доцентом катедри УМ відвідали Музей історії Львівської політехніки

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин музею

30 жовтня та 2 листопада студенти Інституту механічної інженерії та транспорту (група РП-11) та Інституту архітектури та дизайну (група АР-26) з доцентом катедри української мови Оксаною Микитюк відвідали Музей історії Львівської політехніки, Актову залу головного корпусу та Залу Захарієвича.

Музей історії Львівської політехніки став для студентів дорогою пізнання власної історії. Студенти з цікавістю довідалися про становлення найстарішого технічного університету України, себто Львівської політехніки, що сягає 1816 року. Цікавими були розповіді про першу гасову лампу, перший телефонний дзвінок у Галичині, першу виставку будівельного промислу.

Особливо важливою є діяльність Української політехнічної таємної школи, яка в нелюдських умовах та попри постійні переслідування проіснувала від 1922 до 1925 року. Студенти отримали знання про вагомий внесок кожного викладача в розбудову Львівської політехніки, усвідомили значення свого навчального закладу для розбудови української національної освіти.

Сердечно дякуємо Соломії Харамбурі, яка цікаво, пізнавально та науково подала матеріал і зацікавила студентів!

Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею