Студенти ІХХТ відвідали театральну виставу «За двома зайцями» в Національному театрі імені Марії Заньковецької

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин театру

Невід’ємною частиною освітнього процесу на катедрі української мови Національного університету «Львівська політехніка» вважають культурно-просвітницьку діяльність. Отож викладачі катедри активно долучають молодь до культурно-мистецьких заходів, які численно відбуваються у Львові. Студенти групи ХР-12 охоче відгукнулися на пропозицію свого викладача – завідувачки катедри Зоряни Куньч – відвідати один із найповажніших театральних закладів Львова – Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької. І не пошкодували. Ось які думки вони висловили після перегляду вистави «За двома зайцями».

Вікторія Копоть: «Вистава «За двома зайцями» – це нове та несподіване прочитання» відомої української комедії за мотивами п’єси М. Старицького. Режисер показує своє нестандартне бачення класичного твору. За веселістю та безтурботністю комічної, на перший погляд, постановки чітко проглядаються важливі злободенні питання, які залишаються актуальними сьогодні».

Любов Стецяк: «Гра акторів була дуже цікавою та майстерною. Ми нібито переживали всі моменти цієї романтично-комедійної вистави разом з ними. Я впевнена: ця вистава кожному запала в душу, адже такий приголомшливий розвиток подій вражав глядачів, яких зібралося стільки, що не було жодного вільного місця».

Роман Чернобай: «Актори відтворили героїв з великим емоційним натхненням, сценографія й освітлення допомогли підтримати настрій і створили дивовижну атмосферу. Головний герой виконав свою роль настільки природно, що я забув, що перебуваю в театрі. Вистава залишила позитивні враження й усвідомлення того, що театр – це глибоке мистецтво, яке здатне змінюватися й розкривати нові грані».

Марія Буляк: «Вистава надзвичайно сподобалася мені й моїм одногрупникам. Я щиро вражена грою акторів, сюжетом вистави та самою атмосферою, що панувала в залі й на сцені. Обов’язково хочу ще раз відвідати цей театр».