Двоє студентів ІХХТ пройдуть літнє стажування в Державному університеті Північної Дакоти (США)

Кафедра органічної хімії Львівської політехніки
Державний університет Північної Дакоти (США)

Відповідно до нещодавно підписаної Угоди про співпрацю між Національним університетом «Львівська політехніка» і Державним університетом Північної Дакоти (США) почалась програма літнього науково-дослідного стажування студентів Львівської політехніки у Сполучених Штатах Америки – Summer Undergraduate Research Experience in USA (USURE). Ця програма зацікавила багатьох студентів Інституту хімії та хімічних технологій, які подали свої запити на участь у ній.

Компетентна комісія кафедри покрить і полімерних матеріалів Державного університету Північної Дакоти, на базі якої відбуватиметься стажування студентів Львівської політехніки, з-поміж усіх претендентів відібрала найдостойніших кандидатів. Під час відбору до уваги брали не лише академічну успішність студентів, але й рекомендації, які дали викладачі Політехніки претендентам, їхній рівень володіння англійською мовою, підтверджений міжнародно визнаними сертифікатами, досвід наукової роботи тощо.

Переможцями програми науково-дослідного стажування USURE стали двоє студентів Інституту хімії та хімічних технологій: Андрій Тіяра, який навчається в магістратурі на кафедрі органічної хімії (академічна група ХТХД-11), та Єгор Полунін – студент групи ТОР-41. Андрій Тіяра влітку 2018 року впродовж десяти тижнів працюватиме в групі завідувача кафедри покрить і полімерних матеріалів професора Діна Вебстера. Тема роботи Андрія – «Синтез і дослідження властивостей полімерів і реактопластів на основі біоресурсів». Єгор Полунін у рамках проекту «Синтез і дослідження властивостей нових мономерів на основі рослинних олій та латексних полімерів на основі біоресурсів» проходитиме стажування в науковій групі професора Андрія Воронова.

Слід зазначити, що програма USURE функціонує на постійній основі, і з наступного навчального року почнеться прийом заявок на стажування влітку 2019 року. До участі в програмі стажування запрошують усіх студентів-хіміків, фармацевтів, біотехнологів та харчовиків, які навчаються в Інституті хімії та хімічних технологій Львівської політехніки на третьому курсі або в магістратурі. Крім того, USURE розрахована також і на аспірантів першого та другого років навчання, які проходять підготовку в ІХХТ.

Координатором цієї програми в Національному університеті «Львівська політехніка» є доцент кафедри органічної хімії, д.х.н. Ананій Когут. Докладну інформацію про умови участі та вимоги до претендентів можна одержати безпосередньо в координатора у VIII навчальному корпусі Університету, лаб. 124.