Четверо студентів ІХХТ пройдуть літнє стажування в Державному університеті Північної Дакоти (США)

Кафедра ОХ Львівської політехніки
 Державний університет Північної Дакоти (США)

Відповідно до Угоди про співпрацю між Національним університетом «Львівська політехніка» і Державним університетом Північної Дакоти (США) триває програма літнього науково-дослідного стажування студентів Львівської політехніки у Сполучених Штатах Америки – Summer Undergraduate Research Experience in USA (USURE).

Цьогоріч програма зацікавила багатьох аспірантів і студентів Інституту хімії та хімічних технологій, які подали свої запити на участь у ній. Компетентна комісія Державного університету Північної Дакоти, у якому відбуватиметься стажування студентів Львівської політехніки, з-поміж усіх претендентів відібрала найдостойніших кандидатів.

Під час відбору до уваги брали не лише академічну успішність студентів, але й рекомендації, які дали викладачі Політехніки претендентам, досвід наукової роботи, рівень володіння англійською мовою тощо.

Переможцями програми науково-дослідного стажування USURE 2020 стали четверо студентів Інституту хімії та хімічних технологій: Марта Букартик і Богдан Домніч, які навчаються у магістратурі на кафедрі органічної хімії (академічна група ХТХД-11), а також двоє третьокурсників: Марко Паньків – студент групи ХТ-35 і Антон Назарук – студент групи ХТ-36.

Марта Букартик влітку 2020 року впродовж десяти тижнів працюватиме у групі доктора Сянфи Ву на кафедрі машинобудування. Богдан Домніч стажуватиметься на кафедрі покрить і полімерних матеріалів у науковій групі професора Андрія Воронова, а Антон Назарук на цій же кафедрі займатиметься науковими дослідженнями під керівництвом завідувача кафедри, професора Діна Вебстера. Марко Паньків стажуватиметься на кафедрі хімії і біохімії у групі професора Мукунда Сібі.

Програма USURE функціонує на постійній основі, тож з наступного навчального року розпочнеться прийом запитів на стажування влітку 2021 року.

До участі у програмі стажування запрошують усіх студентів-хіміків, фармацевтів, біотехнологів та харчовиків, які навчаються в Інституті хімії та хімічних технологій Львівської політехніки на третьому курсі або в магістратурі.

Крім того, USURE розрахована також і на аспірантів першого та другого років навчання, які проходять підготовку у ІХХТ.

Координатором цієї програми в Національному університеті «Львівська політехніка» є професор кафедри органічної хімії, д.х.н. Ананій Когут.

Докладну інформацію про умови участі та вимоги до претендентів можна одержати безпосередньо у координатора у VIII навчальному корпусі Університету, лаб. 124.