Студенти ІГСН побували на мистецькій зустрічі з художником Василем Семенюком

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото із зустрічі

16 березня 2023 року доцент катедри української мови Софія Булик-Верхола зі студентами групи СК-11 побували на мистецькій зустрічі з Василем Семенюком – народним художником України, заслуженим діячем мистецтв України, номінантом Шевченківської премії 2021 року за графічне оформлення книги «Кобзар» та цикл живописно-графічних творів «Мій Шевченко».

Захід вразив синергією філософських роздумів та візуального мистецтва. Надзвичайно щиро та проникливо розповідав Василь Семенюк про Тараса Шевченка як генія українського народу, великого поета-пророка, талановитого художника, борця за національне і духовне відродження України. Пізнавальну двогодинну доповідь супроводжував показ на екрані графічних та живописних ілюстрацій Василя Семенюка до «Кобзаря».

Сповнені вражень студенти захоплено відгукуються про цю зустріч:

Дарина Різун: «Видно, що люди, які доповідали, горять бажанням донести до слухачів геніальність нашого Кобзаря. Мені дуже сподобались ілюстрації, показані під час доповіді на екрані. Все було гарно організовано і презентовано».

Дарія Юрʼєва: «Мені було дуже цікаво слухати про шлях формування Тараса Шевченка як митця, про вплив середовища на його світогляд та на його вибір займатися такою діяльністю».

Вікторія Цвігула: «Зустріч із відомим українським художником Василем Семенюком мені дуже сподобалась. Він розказував про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка, про його здібності, світогляд. Також на цьому заході було показано графічні ілюстрації пана Василя до «Кобзаря», а також живописні полотна художника. Отже, на цьому заході я глибше пізнала нашого генія Тараса Шевченка й ознайомилась із творчістю відомого сучасного художника Василя Семенюка».