Студенти ІАРД перемогли у конкурсі на найкращі ескізи корпусів Волинської православної богословської академії

За матеріалами сайту Волинської православної богословської академії
Фото з нагородження

Ще до повномасштабного вторгнення з ініціативи громадської організації «Волинське братство Св. Володимира Великого», Волинської єпархії Православної Церкви України, кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка», Благодійного фонду «Музей Івана Левинського» та Української академії архітектури було оголошено студентський конкурс на найкращу ескізну пропозицію архітектури корпусів Волинської православної богословської академії.

18 жовтня в Академії відбулось відкриття виставки проєктів-лауреатів найкращих ескізів нових корпусів духовного вишу – робіт студентів кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка», яку кожен міг відвідати й подати свої пропозиції.

Під час презентації проєктів виступив ректор духовного вишу протоієрей Володимир Вакін, який розповів про етапи формування ідеї створення нових корпусів. Керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Михаїл зауважив, що нові корпуси Волинської академії стануть новим етапом у розвитку освіти на Волині.

Професор, доктор архітектури, завідувач кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки, дійсний член Української академії архітектури Віктор Проскуряков поділився із присутніми спогадами, як відбувались підготовка і виконання проєктів, а також враженнями від ескізів.

Голова Благодійного фонду «Музей Івана Левинського», кандидат архітектури, доцент кафедри дизайну архітектурного середовища ІАРД Сергій Іванов-Костецький під час свого виступу розповів про діяльність Благодійного фонду та його участь у цьому проєкті.

24 жовтня під час урочистостей з нагоди актового дня владика Михаїл нагородив переможців та лауреатів студентського архітектурного конкурсу відповідними дипломами із преміальною нагородою.

Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження