Студенти і випускники Львівської політехніки взяли участь у дослідженні IT-компанії GlobalLogic

Львівський ІТ Кластер
порожня лабораторія GlobalLogic Education

81% студентів IT-спеціальностей у Львові, які вже встигли попрацювати в комерційних проєктах, потребують більше практики та менторства. Про це йдеться, яке компанія провела до Дня студента. Вона опитала майбутніх IT-фахівців з 5 вищих навчальних закладів Львова, 60% респондентів – студенти І–V курсів та випускники Львівського національного університету імені Івана Франка та Національного університету «Львівська політехніка».

Найпопулярнішими напрямками технологій серед студентів у Львові стали C/C++, Python, JavaScript та Java. Так 17% опитаних обрали Java Script, близько 14 % – Java та майже 30% визначили основним напрямком С++. Це зумовлено запитом ринку та бажанням майбутніх спеціалістів працювати над комплексними програмними рішеннями. При цьому 93% студентів рекомендують свій вибір друзям, які лише планують вивчати програмування.

У 2019 група компаній GlobalLogic інвестувала понад 2 мільйони доларів у розвиток інженерних талантів в регіоні Центральної та Східної Європи. Суттєва частина цих вкладень припадає на Україну. У межах напряму GlobalLogic Education компанія є партнером 18 ЗВО у різних містах України, в тому числі й у Львові. У 2019 році компанія відкрила свою першу embedded-лабораторію у Львівській політехніці, а у цьому, до Дня студента, – практичну лабораторію з програмної інженерії у Львівському національному університеті імені Івана Франка.