Студенти і викладачі кафедри ЗМД Львівської політехніки взяли участь у воркшопі від компанії YouControl

Кафедра ЗМД Львівської політехніки
Студенти і викладачі кафедри ЗМД

Студенти і викладачі кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка» стали учасниками воркшопу від компанії YouControl «Перевірка бізнес-партнерів в сучасних ринкових умовах».

Воркшоп був проведений для опрацювання таких питань:

  • загальні принципи бізнес-розвідки;
  • ризикові фактори при виборі постачальника, клієнта або партнера;
  • компанії під санкціями та ризики співпраці з ними;
  • виявлення країни походження товару.

YouControl – це аналітична система для ділової розвідки та перевірки контрагентів. Формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами.

Спікер Сергій Мільман (засновник та СЕО YouControl) та модератор Анжела Підхомна (менеджер соціального напрямку YouControl) показали студентам старших курсів цікаві кейси щодо пошуку та аналізування проблемних аспектів фінансово-господарської діяльності підприємств, їхніх зовнішньоекономічних операцій, правових проблем.

Використовуючи YouControl, студенти навчились глибоко аналізувати контрагентів підприємства, адже платформа дає змогу налаштувати онлайн-моніторинг ключових змін: початку банкрутства, або зміни директора; знайти приховані зв’язки контрагентів, у тому числі «компанії-одноденки»; переглянути наявність і термін дії ліцензій; ознайомитися із судовими справами, якщо такі є; перевірити наявність податкового боргу.