Студенти і викладачі кафедри ТБСФБ відвідали молочну ферму Прикарпаття «Мукко»

Кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології
Фото з відвідин ферми

У рамках вивчення дисциплін «Контроль якості біопрепаратів» та «Загальна біотехнологія» 7 жовтня 2024 року студенти-біотехнологи ІІІ курсу групи БТ-32 спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки разом із викладачами кафедри – Іриною Бучкевич та Марією Куркою – відвідали молочну ферму Прикарпаття «Мукко».

На базі ферми працює сучасний молокопереробний завод, збудований із дотриманням усіх норм відповідно до Європейської системи контролю за якістю харчової продукції (HACCP). На фермі застосовують безконтактне доїння, внаслідок чого молоко потрапляє в ємність, де охолоджується до 4 градусів і не втрачає свою якість. Виробництво працює на найсучаснішому обладнанні для пастеризації молока, а нова технологія та голландська рецептура забезпечують виробництво сиру найвищої якості.

Студенти мали можливість спостерігати за кожним етапом виробництва різних сортів сиру на основі козячого та коров’ячого молока. Було цікаво й пізнавально!

Фото з відвідин ферми Фото з відвідин ферми Фото з відвідин ферми Фото з відвідин ферми Фото з відвідин ферми Фото з відвідин ферми Фото з відвідин ферми Фото з відвідин ферми Фото з відвідин ферми Фото з відвідин ферми Фото з відвідин ферми Фото з відвідин ферми