Студенти і викладачі кафедри АТР здійснили просвітницький тур до історико-культурного заповідника Тустань

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
Фото із заходу

У рамках науково-дослідної роботи кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» відбувся просвітницький тур студентів та викладачів до Державного історико-культурного заповідника Тустань, який розташований у с. Урич Львівської області.

Студенти мали змогу ознайомитися з пам’яткою археології національного значення – середньовічною оборонною наскельною фортецею Тустань, відвідати Музей історії Тустані.

Тустань – унікальна наскельна фортеця, що існувала на Урицьких скелях з IX по XVI століття. Завдяки сорокаметровим камінням-піщаникам про невелике село Урич, що розкинулося поблизу, було відомо в усі часи. Середньовічний скельний град був своєрідним митним пунктом на торговому шляху між Галичиною, Карпатами та країнами Західної Європи. «Тут стань! – Покажи, що везеш, заплати мито і в добрий шлях!»: саме такою була основна функція неприступної фортеці часів Київської Русі. Сьогодні історичні скелі є відомим заповідником природного парку «Сколівські бескиди».

Незабутні враження студенти отримали, відвідавши «Хату у Глубокім» та «Бойківську хату», яка є музейною експозицією, розташованою у традиційній дерев’яній карпатській оселі.

Тепла та щира атмосфера, спілкування з колегами й академічним середовищем подарували студентам невичерпний досвід та показали нові можливості розвитку в обраній спеціальності.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу