Студенти і викладачі ІТ коледжу отримали відзнаки за досягнення у Всеукраїнському конкурсі робіт учнів-членів МАН

Фаховий коледж інформаційних технологій Львівської політехніки
Фото із вручення нагород

27 травня в актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася церемонія нагородження переможців та призерів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт та педагогічних працівників, які їх підготували.

В урочистій атмосфері подяками Львівської військової адміністрації, Львівської обласної ради та департаменту освіти і науки ЛОВА відзначили найздібніших, найобдарованіших учнів та вчителів, викладачів і науковців, які працюють задля майбутнього України.

Зокрема, подякою був нагороджений студент ІІ курсу ІТ коледжу Національного університету «Львівська політехніка» Данило Рущишин, який здобув I місце у ІІ етапі та III місце у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

«Мій проєкт – це пристрій AntiSun для інтелектуального будинку на основі мікроконтролера Arduino UNO. Він передбачає автоматичне відкривання і закривання штор у трьох режимах: ручному, режимі щоденника та фотодавача. Але також має дві додаткові функції: автоматичний полив домашніх рослин та закривання штор під час повітряної тривоги. Налаштування пристрою виконують через застосунок на телефоні antisun, який я сам розробив і який працює через Bluetooth-зв’язок. Функція з повітряною тривогою ще в розробці, проте незабаром буде готова до роботи», – розповідає про розробку Данило.

Володимир Пліш, викладач вищої категорії, науковий керівник, який супроводжував Данила на кожному етапі проєкту, відзначений двома подяками. Перша – за високі досягнення у підготовці переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України (секція «Автоматизація та робототехніка»), та друга – за плідну працю з обдарованою учнівською молоддю, високі здобутки вихованців на ІІ етапі конкурсу.

Також подякою за плідну працю з обдарованою учнівською молоддю, високі здобутки вихованців на ІІ етапі конкурсу був відзначений Юрій Дещинський, к.п.н., завідувач лабораторії інтерактивних технологій , науковий керівник Миколи Кучминди – студента І курсу, який здобув ІІ місце у секціях «Електроніка та приладобудування», «Технології виробництва», «Аерокосмічна техніка» та «Оборонні технології» з науково-дослідницькою роботою «Виготовлення моделі безпілотної гармати з керуванням за протоколом Інтернету речей».

Докладніше – на сайті Фахового коледжу інформаційних технологій.