Студенти і викладачі ІСТР разом із представниками ІННЦПКО взяли участь у Global Climate Strike For Future

Інститут сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола
Фото із заходу

У п’ятницю, 24 вересня, студенти і викладачі Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола разом із представниками Інтелектуального навчально-наукового центру професійно-кар’єрної орієнтації Львівської політехніки вийшли на Глобальний кліматичний страйк за майбутнє – Global Climate Strike For Future.

Клімат планети невпинно змінюється, і ця зміна – наслідок людської діяльності. За розрахунками вчених, людство впевнено йде до глобального потепління на більш ніж 4 градуси за Цельсієм до кінця століття. Це вже спричиняє посухи, повені, буревії і, як наслідок, призведе до вимушеного переселення, голоду та загибелі мільйонів людей, не кажучи вже про втрати біологічного різноманіття й руйнування природних екосистем. За пронозами, якщо нічого не змінювати, то до 2100 року 75 тисяч українців із прибережних поселень ризикують залишитися без домівок внаслідок підняття рівня Чорного моря.

Тому екологічно свідомим громадянам не залишається нічого іншого, як закликати уряд вести активну кліматичну політику відповідно до Паризької кліматичної угоди, щоб зупинити глобальне потепління.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу