Студенти і викладачі Інституту архітектури та дизайну взяли участь у міжнародному урбаністичному форумі в Берліні

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із форуму

2–3 червня 2023 року в Берліні відбувся масштабний Міжнародний урбаністичний форум «Формувати майбутнє у небезпечних часах: на шляху до нової культури планування», який організували Федеральне міністерство житла, міського розвитку і будівництва Німеччини, Агентство національної містобудівної політики та Німецька академія містобудування і регіонального планування.

У понад півтисячному Форумі взяла участь і делегація викладачів та студентів Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» під керівництвом директора Інституту професора Богдана Черкеса і доцентки кафедри містобудування Соломії Щегольської.

У межах форуму директор ІАРД виступив із доповіддю «Битва за виживання: урбаністи та університети в Україні у час російської військової агресії». Студенти кафедри містобудування ІАРД під керівництвом доцентки Соломії Щегольської успішно виступили у спільному міжнародному проектному воркшопі.

На завершенні Форуму професор Богдан Черкес виступив у фінальній пленарній дискусії «Осмислити стійкість ― безпека і критична інфраструктура як завдання планувальників».

Результати урбаністичного форуму стали ще одним важливим кроком на шляху інтеграції навчального і наукового процесу Львівської політехніки в загальноєвропейський університетський простір.

Фото із форуму Фото із форуму Фото із форуму Фото із форуму