Студенти й викладачі ІМІТ долучилися до проведення Міжнародного симпозіуму українських інженерів-механіків у Львові

Кафедра технічної механіки та динаміки машин Львівської політехніки
Заставка симпозіуму

19 травня 2023 року на базі кафедри технічної механіки та динаміки машин Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки проходило засідання секції «Підіймально-транспортне обладнання та елементи приводів машин» в рамках XVI Міжнародного симпозіуму українських інженерів-механіків у Львові. Керівниками засідання були завідувач кафедри Віталій Корендій та професор Володимир Малащенко, секретарем – доцент Володимир Гелетій. Участь у засіданні взяли близько 30 науковців з різних регіонів України (Дніпро, Краматорськ, Одеса, Запоріжжя, Рівне, Дрогобич, Львів) та професорка Катіца Хедріх (Katica Hedrih, Сербія).

Упродовж майже 4 годин учасники обговорювали актуальні науково-прикладні питання розрахунку та конструювання приводів різноманітного технологічного обладнання, моніторингу працездатності й ремонту газопроводів, особливості розрахунку канатних доріг, перспективні компонування обгінних муфт, можливості використання хвильових ланцюгових передач, дослідження елементів приводів стрілових і мостових кранів, зубонарізного обладнання, профілезгинальних станів, притиральних машин тощо.

Також у межах секції було заслухано доповіді зі студентських науково-дослідних робіт за тематикою працездатності й надійності зубчастих передач. Зокрема, варто відзначити двох студентів Львівської політехніки – Максима Костецького та Андрія Шемеляка, які презентували результати своїх досліджень причин інтенсивного зношування великогабаритних зубчастих передач і запропонували варіанти розв’язання цих проблем шляхом удосконалення схем змащування передач.

Скріншот з онлайн-симпозіуму Скріншот з онлайн-симпозіуму Скріншот з онлайн-симпозіуму Скріншот з онлайн-симпозіуму Скріншот з онлайн-симпозіуму Скріншот з онлайн-симпозіуму Скріншот з онлайн-симпозіуму Скріншот з онлайн-симпозіуму Скріншот з онлайн-симпозіуму Скріншот з онлайн-симпозіуму