Студенти-дизайнери Університету оглянули виставку «Заповідаю любов. Марія Примаченко»

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з виставки

Студенти-дизайнери четвертого курсу кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки відвідали виставку «Заповідаю любов. Марія Примаченко» у Національному музеї імені Андрея Шептицького. Тут показано понад 80 творів мисткині, вишиванку, дитячі книжки, проілюстровані творами Марії Примаченко у яскравому художньому оформленні, відео- й аудіоматеріали за участю художниці, творчість якої стала справжнім символом українського народного мистецтва.

Експозиція об’єднує чотири тематичні розділи, які наповненні неймовірною енергією та справжнім квітковим розмаїттям. Особливу увагу привернули яскраві, колоритні, самобутні підписи-приказки самої Марії Примаченко. Вона сформувала власний мистецький стиль, у якому зображувала нескінченні варіанти декоративних, орнаментальних, жанрових і пейзажних композицій із квітами, птахами та звірами. Авторка вдавалася до стилізації та створювала фантастичні композиції, вигадувала власний рослинний дивосвіт і олюднювала його персонажів.

Оглядова екскурсія відбулася в межах вивчення навчальних дисциплін «Живопис, рисунок, скульптура» та «Проєктування інтер’єрів, частина 3» (тематика – формування експозиції виставкових просторів).

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки