Сайт Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
студенти

Студенти Дрогобицької філії Інституту підприємництва та перспективних технологій, які вчаться на спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», опановують банківські інновації.

Цифровий банкінг – зблизька

На майстер-класі у філії Приватбанку побували четвертокурсники. Це один із заходів кафедри, який відбувся в межах навчально-практичного проекту «Цифрова грамотність та компетентність студентів та учнів підшефних шкіл».

– Цифровий банкінг – тема нової навчальної дисципліни «Фінансові технології», яку студенти ІППТ розпочали вивчати з вересня. Майстер-клас провів випускник Львівської політехніки, керівник Дрогобицького відділення ПАТ КБ «Приватбанк» Назар Яцишин. Загалом до реалізування проекту плануємо залучити представників банківських установ Львова та Дрогобича, – розповідає координатор проекту, доцент кафедри Лев Кльоба.

Основа майстер-класу – інноваційна складова банківських продуктів і послуг ПАТ КБ «Приват-банк», застосовування сучасних цифрових технологій обслуговування споживачів. Студенти ознайомилися з останніми змінами в традиційних каналах обслуговування клієнтів у банківській установі та продажу банківських продуктів, із напрямками використання сучасних фінансових технологій у здійсненні банківських операцій.

Студенти зацікавилися найновішими цифровими інноваціями банку, до яких належить платіжний міні-термінал, вхід в інтернет-банкінг через QR-код, оцифровані платіжні картки, поштомат, а також різноманітні мобільні додатки. Їм також продемонстрували систему дистанційного банківського обслуговування – зону самообслуговування 24/7, телефонний банкінг, SMS-банкінг, смартфон-банкінг, інтернет-банкінг, РС-банкінг.

– Завдяки змістовному та цікавому майстер-класу студенти отримали ґрунтовні знання зі сучасних цифрових банківських послуг та продуктів, – резюмує Лев Кльоба.

На заняття – до банку

Одне із практичних занять «банківська система» третьокурсники провели у дрогобицькому відділенні Ощадбанку. Зі студентами працювала випускниця Львівської політехніки, заступниця керівника відділення Оксана Лесик.

Навчання відбулося у рамках співпраці Інституту підприємництва та перспективних технологій Львівської політехніки з фінансово-кредитними установами Львова та Дрогобича. Тема практичного заняття – «Сучасне розрахунково-касове обслуговування клієнтів». На ньому студенти ознайомилися з основною діяльністю, функціями та операціями, які здійснюють у банківських установах. Оксана Лесик розповіла майбутнім банкірам про порядок відкриття та обслуговування рахунків клієнтів, операції з готівкою та банківськими платіжними картками. Студенти дізналися як про традиційні види банківських операцій, так і останні новації у справі обслуговування клієнтів банківської установи та продажу банківських продуктів, зокрема йшлося про сутність та переваги впровадження сучасного on-line сервісу дистанційного обслуговування рахунків через систему «Інтернет–Клієнт–Банк».

Викладачі дисципліни «банківська система» Лев Кльоба й Ореста Щербан, які працюють із третьокурсниками, переконані, що такі заняття в умовах реальної роботи банку цікаві та корисні.