Щоб до бібліотеки хотілося йти: студенти-архітектори Львівської політехніки взяли участь у воркшопі в Києві

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
Державна науково-архітектурна бібліотека ім. В. Заболотного

Студенти-архітектори Львівської політехніки – Данило і Дмитро Плесницькі та Вікторія Линда – взяли участь у воркшопі з проекту реконструкції Державної науково-архітектурної бібліотеки ім. В. Заболотного, що в Києві.

– Про воркшоп дізналися зі соцмереж, – розповідає Данило. – Без вагань вирішили долучитися.

У заході взяли участь п’ять груп із Києва, Харкова, Одеси і Львова. Завданням студентів було запропонувати власний проект реконструкції єдиної архітектурної бібліотеки в Україні. Роботі передувало знайомство з бібліотекою та її фондами. Що ж запропонували наші учасники? Власне бачення сучасної медіатеки, яка стала б точкою притягання молоді до себе, тобто змінене планування, безбар’єрний простір, обов’язковий бренд, вітальну кімнату з багатьма настільними лампами.

Студенти переконані, що молодь до бібліотеки ходитиме тоді, коли це буде модно і престижно. Отож, затишна атмосфера, доступ до всієї літератури перетворять бібліотеку на місце пізнання і тематичного спілкування.

Після успішного завершення воркшопу можна взяти участь у конкурсі і виграти поїздку за кордон. Мої співрозмовники охоче долучаться до цього.