Студентський храм Олексія: як розпочав свою діяльність Центр Студентського Капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ

Центр Студентського Капеланства
Заставка із Студентським храмом блаженного священномученика Олексія Зарицького

Коли питаються: «Ти прийдеш нині на капеланство?», – то мають на увазі прихід у Студентський храм блаженного священномученика Олексія Зарицького.

Один із храмів, які є під опікою Центру Студентського Капеланства, – храм Олексія Зарицького, розташований у студмістечку Львівської політехніки за адресою вул. Лукаша, 3а.

Трохи історії. Центр Студентського Капеланства ЛА УГКЦ розпочав свою діяльність з Національного університету «Львівська політехніка». Очолював Центр тоді отець Богдан Грушевський. У деяких гуртожитках цього закладу вищої освіти були каплиці, проте залишалася потреба побудувати храм у серці студентського містечка, який вказуватиме на постійну присутність Бога серед молоді і студенти матимуть нагоду молитися в ньому щоденно.

Ректорат Університету всебічно сприяв побудові храму. Навесні 2009 року відбулося освячення місця під забудову студентського храму святого Олексія, яке здійснив Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Владика Ігор (Возняк) спільно зі студентськими капеланами. Капелани сподівалися, що вже за рік храм буде збудовано.

Збудувати храм до кінця року зголосився пан Володимир Артемович (президент будівельної корпорації Галичартбуд), і вже 18 грудня 2009 його було освячено. Це перший студентський храм у Львові.

Докладніше – на сторінці Центру Студентського Капеланства у соцмережі Фейсбук.