Студентська команда Львівської політехніки стала переможцем Універсіади Львівщини – 2015 із шахів

За матеріалами сайту Комітету з фізичного виховання та спорту
Герб Львівської політехніки

На тижні, що минув, студенти й аспіранти вищих навчальних закладів Львівщини змагалися на шахових дошках в межах Універсіади Львівщини – 2015 із шахів, яку організовує Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України спільно із Львівським обласним осередком Студентської спортивної спілки України.

Традиційно студентські команди змагаються у двох видах програми: швидких шахах та шахах за правилами «Бліц», які потім в сумі дають загальний командний залік для вищого навчального закладу.

За результатами змагань Універсіади Львівщини – 2014 усі команди були поділені на дві підгрупи. До першої увійшли сильніші команди на підсумками 2014 року, а до другої – ті, що показали гірші результати. В обох підгрупах команди складалися з 4 хлопців + 2 дівчат для «швидких» шахів та 2 хлопців + 2 дівчат для «Бліцу». Команди першої групи змагалися у Львівському шаховому клубі, а другої – у стінах Національного університету «Львівська політехніка».

За підсумками тижня змагань перше місце за результатами двох видів посіла команда Національного університету «Львівська політехніка», яка випередила багаторічного переможця – команду Львівського національного університету ім. І. Франка – та команду Львівського державного університету фізичної культури, яка фінішувала третьою. Зазначимо, що це перша перемога Львівської політехніки у загальному заліку за останні 25 років. За команду переможця виступали Данило Сорока, Дмитро Козак, Богдан Левантович, Назарій Павлик, Ольга Павлюк, Ганна Трібушна і запасна Тамара Волошенко.