Студентки програми «Міжнародні відносини» успішно завершили «Академію перших можливостей» у ЛОВА

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото зі стажування

Студентки другого курсу кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук, учасниці студентської ініціативи Innovation Hub Анастасія Бурбан та Марія Піх, успішно пройшли попередній відбір учасників із понад 250 охочих серед ініціативної студентської молоді та розпочали своє перше професійне стажування у Львівській обласній військовій адміністрації.

Стажування проходило в рамках реалізації проєкту «Академія перших можливостей», який було започатковано за ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького.

Упродовж трьох місяців Анастасія Бурбан стажувалась у департаменті комунікацій та внутрішньої політики, а Марія Піх – в управлінні з питань цифрового розвитку. Щодня дівчата виконували певні завдання й долучалися до ініціатив і заходів структурних підрозділів ЛОВА.

«Стажування у Львівській обласній військовій адміністрації, у департаменті з питань цифрового розвитку, стало для мене цінним та значним досвідом. Протягом цього періоду я мала можливість не лише здобути нові знання та навички, але й відчути себе частиною важливої та відповідальної роботи. Під час стажування я виконувала комунікаційні завдання, також працювала зі звітністю й опрацьовувала бази даних. Я дуже вдячна за можливість пройти стажування у Львівській обласній військовій адміністрації. Цей досвід допоміг мені здобути важливі навички, а також краще зрозуміти принципи роботи органів влади. Я впевнена, що отримані знання і досвід будуть корисними для мене у моєму подальшому розвитку та кар’єрі», – поділилася враженнями Марія Піх.

Участь у таких професійних стажуваннях є одним із важливих елементів навчання студентів на кафедрі політології та міжнародних відносин Львівської політехніки. Ця практика дає змогу майбутнім фахівцям відразу ознайомитися з повсякденною роботою державних службовців, зрозуміти, наскільки вона є їм цікавою та отримати перший відгук потенційного працедавця про їх професійні навички й успіхи. Зрештою апробувати теоретичні знання, які здобувають під час навчання.

«Минулого тижня завершилося моє стажування у Львівській обласній військовій адміністрації за програмою «Академія перших можливостей», яке тривало майже 3 місяці. Я стажувалася у департаменті комунікацій та внутрішньої політики, а саме у відділі аналітичної роботи та моніторингу під керівництвом Михайла Галапаца. Під час стажування я отримала практичний досвіт написання аналітичних звітів про загальний стан у Львівській області. Також працювала з документами про реабілітацію постраждалих від репресій у відділі організації заходів та комунікації з громадськістю. Впродовж стажування я мала можливість відвідувати тренінги, де навчалася працювати в команді, та виконувала цікаві й корисні завдання. Загалом, окрім практичного досвіту, я отримала можливість познайомитися з різними професіоналами в своїй справі та дізналася більше про їхній шлях у державній роботі. Після завершення стажування разом з іншими учасниками отримала подарунки від Максима Козицького. Дякую ЛОВА за можливість відчути себе частиною команди держслужбоців»! – зазначила Анастасія Бурбан.

У межах роботи студентської ініціативи Innovation Hub наші студенти навчаються правильно писати резюме, мотиваційні листи, спілкуватися з потенційними роботодавцями та вміло використовують це на практиці.

Пишаємося нашими талановитими студентами й дякуємо Максиму Козицькому та всій команді Львівської обласної військової адміністрації за підтримку й відкриття можливостей перед перспективними, молодими фахівцями, які будуть у майбутньому розвивати Львівщину та Україну!

Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування